Goedele Liekens opnieuw single.

Goedele Liekens

“Ik zat in een relatie toen ik ziek was”, vertelt Goedele Liekens in Het Nieuwsblad. “Maar je bent geen leuke partner als je kanker hebt. Je ziet er niet uit, je moet overgeven, ligt uitgeput op de bank. Psychologisch is het zwaar.” De politica had huidkanker en moest een operatie en chemobehandeling ondergaan. “Dat heeft zeker niet geholpen”, klinkt het. “Je bent niet meer die vrolijke, energieke vrouw van ervoor. Toen ik ziek was, kon ik niks. Ik was soms echt vervelend, ik lag te huilen, ik bewoog amper en mijn humeur zakte geregeld onder nul. Als je dan even kan ontsnappen, weg van de miserie: ik begrijp dat. Iedereen heeft recht om te kiezen voor zijn eigen geluk.”

Dochter Merel vertelde in TV Familie al dat zij en zus Céleste hoopten dat hun moeder een goede man zou vinden. “Op zich heeft mama geen man nodig. Zeker na al de miserie die ze nu heeft gehad. Maar voor mij en Céleste mag het wel. We zien mama graag, hé. Tijdens haar ziekte zijn we vaak bij haar langs geweest, omdat ze alleen is. Daardoor hebben we onze vrienden wat minder gezien. Mama zou nooit toegeven dat ze ons nodig had, maar uiteindelijk was ze altijd blij als we dan bij haar waren”, vertelde ze. “Ik zou het heel tof vinden mocht mama een goeie man vinden die haar alles kan bieden wat ze verdient. ’t Zal een sterke man moeten zijn, qua karakter. Want ons mama is niet op haar mondje gevallen.”