Karl Vannieuwkerke scoorde afgelopen maand hoog bij de kijkers.

Karl Vannieuwkerke

Dit was Brussel. Dit was Euro 2020. Een volle maand gevuld met scherpe analyses, puur voetbalgenot, heerlijke humor en waar het moest de nodige sérieux. Euro 2020 was het EK van Christian Eriksen, van de Italianen, van de wingbacks, de owngoals, de geblesseerde Duivels, de dromende Engelsen en de gemiste strafschoppen. Maar Euro 2020 was ook het EK van de vriendschap en het respect bij het maken van Villa Sporza.

Dertig dagen zonder de minste discussie tussen mensen, gedreven door passie, gedragen door een geöliede en creatieve machine. Ik zag jonge mensen achter de schermen het beste van zichzelf geven om het mooist mogelijke product af te leveren en om gasten en publiek gelukkig te maken. En dat gaf me bijna elke dag een warm en geborgen gevoel. Euro 2020 zal voor mij dan ook altijd verbonden blijven met teamspirit. Voor iedereen die zijn steentje bijdroeg een dikke knuffel en een welgemeende dankjewel

Ook bij de kijkers van Sporza.be noteerden we alleen maar positieve reacties.

“Top Karel. Je maakte er , voor een niet echte voetballiefhebber als ik , een prachtig programma van. Ik zit nu al op het tipje van mij stoel reikhalzend uit te kijken naar jullie ander topprogramma.VIVE LE VELO. “

“Merci Carl en het hele team! Beste voetbaltalkshow ever op de televisie! Leuke en scherpe analyses die zelfs de voetbal leken onder ons kon blijven boeien van begin tot eind”

“Proficiat met jullie analyses Imke en Helene. Fijn om te zien dat de dames als evenwaardige analysten werden gerespecteerd.”

“Ik keek gister (noodgedwongen) op de Franse TV naar de EK-finale… was me dat een armetierig gedoe… Nul beleving, nul enthousiasme bij de commentatoren; was precies of ze een begrafenis aan t verslaan waren. En daarvoor hoef je niet eens een letter Frans te begrijpen, de intonatie sprak voor zich. Geen interactie met wat er op het veld gebeurde. De rust (en de korte pauzes bij de verlengingen) werden volledig gevuld met reclame. Wat heb ik jullie gemist!En néén, het was niet omdat Frankrijk er niet meer bij was. We keken hier ook naar Portugal-Frankrijk in 2016 en toen was het net t zelfde zielige gedoe.”