Groen licht voor Pukkelpop!

Pukkelpop

De kogel is door de kerk. Volgens verschillende bronnen bij het overlegcomité dat vandaag plaats vindt mag Pukkelpop definitief door gaan. Hiermee zijn alle twijfel en onzekerheden van de baan. De flessen champagne mogen worden ontkurkt.

De experten groep haalt voor het eerst bakzeil. De druk was immers té groot om het festival, één maand voor datum ,nu nog te annuleren. Erika Vlieghe die eerder reeds Tomorrowland liet verbieden door een negatief advies, haalt haar slag nu niet thuis. Exit Erika…

“We zijn er niet om als boeman daarmee mensen te controleren, maar om ze kansen te geven”, klinkt het bij de Vlaamse regering.

Vanaf 13 augustus mochten opnieuw massa-evenementen met meer dan 5.000 bezoekers plaatsvinden, op voorwaarde dat de aanwezigen via een app allemaal kunnen aantonen compleet gevaccineerd, negatief getest of al besmet te zijn geweest. Het is praktisch zeker dat zo’n Covid Safe Ticket er ook zal komen voor grote evenementen die vanaf 1 augustus mogelijk zijn (wanneer 3.000 mensen binnen mogen samenkomen en 5.000 buiten)

Dit zijn de regels die Pukkelpop oplegt aan haar tienduizenden bezoekers.

  • Personen die volledig gevaccineerd werden, minstens twee weken voor de toegang tot het festival, en dit door middel van een officieel erkend(digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket.
  • Personen die gedeeltelijk werden gevaccineerd en een negatieve PCR test hebben afgelegd maximum 72 uur voor toegang tot het festival en dit door middel van een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde instantie binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket. Het toegangsrecht geldt voor 1, 2, 3 of 4 dagen, afhankelijk van de beslissingen van de overheid en de ticketvoorwaarden. Een tussentijdse antigeentest kan mogelijks worden verplicht.
  • Personen die een negatieve PCR test hebben afgelegd maximum 72 uur voor aanvang van toegang tot het festival en dit door middel van een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde instantie binnen de Europese Unie kunnen aantonen, krijgen toegang mits in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket. Het toegangsrecht geldt dan voor 1, 2, 3 of 4 dagen, afhankelijk van de beslissingen van de overheid en de ticketvoorwaarden. Een tussentijdse antigeentest kan mogelijks worden verplicht.
  • Personen die op basis van een recente eerdere besmetting met COVID-19 een officieel erkend (digitaal) certificaat afgeleverd door een daartoe bevoegde overheid binnen de Europese Unie kunnen voorleggen, krijgen toegang mits in het bezit te zijn van een geldig toegangsticket.