Vijf redenen waarom Shaktar Dontesk een harde dobber wordt voor KRC Genk…

Shaktar Donetsk

1. Nummer 18 in Europa

De Oekraïnische club staat op de 18de plaats op de UEFA-ranglijst. Dit is 63 plaatsen boven Genk. Shaktar doet net beter dan…Ajax en Napoli.

2. Twee keer te sterk voor Real Madrid.

Sahktar dankt zijn hoge ranking aan vier opeenvolgende deelnames aan de Champions League. Daarin boekte het bovendien opmerkelijke resultaten. Zo klopten zij vorig jaar thuis Real Madrid. Tegen Inter Milaan werd twee keer gelijkgespeeld.

3. Voormalig winnaar UEFA Cup

Shaktar telt niet alleen dertien landstitels en evenveel bekers in haar prijzenkas. Ze won ook in 2009 de laatste editie van de UEFA cup. In de finale ging Werder Bremen voor de bijl.

4. Voetballen in Kiev

Shaktar moet al haat thuiswedstrijden afwerken aan de andere kant van het land in Kiev. Slechts enkele duizenden van de 70.000 zitplaatsen worden ingenomen door KRC Genk.

5. De ploeg van de Brazilianen

In deze ploeg lopen maar liefst 14 genaturaliseerde Brazilianen rond. Ook een opvallende verschijning is Lassina Traoré, voor wie tien miljoen werd betaald aan Ajax.

Dimitri Condé schat deze tegenstrever hoog in, maar wij hebben ook veel kwaliteiten. De 𝗵𝗲𝗲𝗻𝘄𝗲𝗱𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱 vind plaats op 3 augustus om 20.00 uur. De 𝘁𝗲𝗿𝘂𝗴𝘄𝗲𝗱𝘀𝘁𝗿𝗶𝗷𝗱 volgt op 10 augustus om 20.30 uur lokale tijd, wat 19.30 uur bij ons is.