Nietsvermoedende naturisten worden stiekem gefilmd in Bredene…

Naaktstrand Bredene

Het naaktstrand van Bredene is het enige officiële naaktstrand van België. Vanaf de start was dit een groot succes. Maar nu blijken er voyeurs te zijn die stiekem de badgasten te filmen. Op de redactie kregen we verschillende tips van badgasten die hun filmpjes tegen kwam op het internet. Wij gingen op onderzoek en stelden vast dat er tientallen inderdaad films van dames en koppels circuleerden.

Onder meer op vlaamseporno.be konden we na registratie en ingelogd te zijn honderden expliciete filmpjes bekijken. Filmpjes die niets aan de verbeelding over laten. Koppels die met elkaar de liefde bedrijven of single vrouwen die masturberen op het Vlaamse strand in Bredene. Anderen liggen dan weer gewoon te zonnebaden. Deze onthutsende beelden spreken voor zich. Sommige films duren wel zestig minuten. Het is overduidelijk dat deze voyeurs iedere dag actief zijn in Bredene.

De politie van Bredene liet ons weten in een reactie dat ze inmiddels met een onderzoek zijn gestart.

Het strand van Bredene is een lang zandstrand. Het naaktstrand (ongeveer 250 m) is gelegen aan de oostkant in een natuurlijk deel zonder gebouwen. Het is afgebakend door talrijke borden die het naturistische karakter aangeven.

Het strand is zeer goed aangegeven en heel gemakkelijk te vinden vanaf de tramhalte van de kusttram “Bredene Renbaan” (“Hippodrome” in het Frans).

Hoewel wat afgelegen, is er een kleine eerstehulppost en houden lifeguards er toezicht van 1 juli tot en met 31 augustus, tussen 10u30 en 18u30. Bravo voor de Gemeente Bredene want het is een zeldzaamheid dat een naaktstrand waaraan geen vakantiedorp is verbonden wordt bewaakt.

Honden en paarden zijn toegelaten, maar geen fietsen.

Tot slot, terwijl sommige gemeentes hun naaktstrand verstoppen, is dit duidelijk niet zo voor Bredene dat het naaktstrand behandelt als een toeristische troef die een beetje overal wordt aangeprezen.

Op 19 augustus 2019, de dag van ons bezoek, stond er een koude wind die ons om de oren sloeg. Een noordenwind… vandaar dat er weinig naturisten op de foto te zien zijn, hoewel deze die de kou niet vrezen wel aanwezig waren.

Waar ligt Bredene?

Bredene ligt in het midden van de Belgische kust, tussen Oostende in het westen en De Haan in het oosten. Het naaktstrand van Bredene is in het oostelijk deel, voorbij het Meeting & Event Center Staf Versluys en voor de Koninklijke Golf Club Oostende.

Bredene is een Belgische badplaats gelegen in Vlaanderen, in de provincie West-Vlaanderen. De gemeente telt ongeveer 18 000 inwoners.

Qua bezienswaardigheden en attracties rond Bredene, denken we ondermeer aan :

– De Noordzee met zijn zandstranden.
– Bredene en het standbeeld “De Wind” of in de volksmond “Blote Betsy” van Irenée Duriez, een waarachtig symbool van de stad.
– Oostende met de driemaster Mercator en de Sint-Petrus-en-Sint-Pauluskerk, juist ten westen van Bredene.
– De badplaats De Haan, juist ten oosten van Bredene.
– Het subtropisch zwemparadijs “Aquafun De Haan”, juist ten oosten van Bredene.
– Het beroemde Belgische attractiepark “Plopsaland”, in De Panne, op 45 km.
– Atlantikwall in Raversijde
– Het Raversyde natuurpark