Politie controleert nu ook klanten van prostituees…

playbunnies

Club Bunnies

Het was groot nieuws in de pers. Seksclub Play Bunnies in de Molenaarstraat in Ekeren heeft prijs en moet gesloten blijven door verschillende inbreuken. Dat besliste burgemeester Bart De Wever (N-VA). De aanwezige seks werkers droegen onder meer geen mondmasker en er werd wel glijmiddel maar geen alcoholgel voorzien.

De Antwerpse politie voerde op 28 juni een eerste controle uit in de zaak. “De politie trof zes dames aan die geen mondmasker droegen”, aldus Johan Vermant, woordvoerder van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Tijdens die controle stelde de politie ook vast dat er geen alcoholgel werd voorzien.

Een tweede controle op 1 juli bracht geen beterschap. De sekswerksters droegen opnieuw geen mondmasker. Toen de politie hiernaar vroeg, werd hen één doos van 50 stuks in een gesloten kast getoond. “In twee kamers waren geen papieren doeken of een pedaalemmer aanwezig. Daar lagen ook geen mondmaskers”, zegt Vermant. Er werd ook nog steeds geen alcoholgel voorzien aan de ingang.

Tijdens beide controles werd duidelijk dat geldende coronamaatregelen niet werden nageleefd. De politie stelde ook inbreuken op het stedelijke reglement op de seksuitbatingen vast. “Zo was de feitelijke verantwoordelijke niet aanwezig tijdens de openingsuren. De ruimtes die deel uitmaken van een seksuitbating mogen bovendien niet gebruikt worden als huisvesting, logies of overnachtingsplaats”, verduidelijkt Vermant.

Omdat het bordeel in de Molenaarstraat volgens De Wever een risico vormt voor de openbare gezondheid en openbare veiligheid besliste de burgemeester dan ook om de zaak tot en met zondag 22 augustus te sluiten. Play Bunnies spreekt op de website zelf van een tijdelijke sluiting en hoopt “snel weer open te kunnen gaan”.

So far so good, maar er is meer aan de hand. Want deze controle was niet alleen voor de sekswerkers maar ook voor de aanwezige klanten bedoeld..

Klanten in het vizier

De zedenpolitie van stad Antwerpen treedt sinds negen juni streng op tegen bezoekers van seksclubs. Uit een rondvraag bij verschillende clubeigenaars blijkt dat na heropening deze minstens één maal werden gecontroleerd.

Niet alleen seks werkers maar ook hun klanten worden verplicht een mondmasker te dragen. Bovendien gebeurt de controle ook op de kamer. Zelfs wanneer een klant er met een dame vertoeft. Van een gezellige intieme vrijpartij is er geen sprake. De clubeigenaars voelen zich geviseerd.

Maar hier stopt het niet. Navraag bij de politie leert ons dat ook escortdames door de politie kunnen worden gevolgd wanneer er aanwijzingen zijn dat de Covid maatregelen niet worden gerespecteerd.

Zelfs tot bij de klant thuis wil men overgaan tot controle, dixit de woordvoerder van de politie.

The war on drugs lijkt meer om te slaan in een een war on seks.

Blijf steeds op de hoogte van al het allerlaatste nieuws, volg ons op Facebook.