Zillionfiles deel1: Oorlog met Victor Hoxha.

Zillion

Zillion

Hij komt eraan. In het voorjaar van 2022 komt de langverwachte film over de Zillion in de zalen. De Zillion, de meest roemruchte discotheek van de Benelux en wellicht in Europa Over Frank Verstraeten en de Zillion gaan veel indianenverhalen de ronde. In veel gevallen is het van…horen zeggen. Wij spraken de afgelopen maanden met verschillende personen die er wél bij waren. Openhartige getuigenissen.

In 1997 opende de Zillion de deuren aan de Gentsestraat op het Zuid. De hoofdrolspelers Matteo Simoni, Jonas Vermeulen, Charlotte Timmers en Barbara Sarafian, hebben nooit de Zillion bezocht. De meesten waren nog te jong, de minimum leeftijd lag was 18 jaar. Ook regisseur Robin Pront was er niet bij. Hij kan wel uitstekende referenties voorleggen. In 2010 regisseerde hij een andere kortfilm Injury Time met Matthias Schoenaerts en Jeroen Perceval in de hoofdrollen. In 2015 maakte hij zijn eerste langspeelfilm, D’Ardennen. Kevin Janssens en Jeroen Perceval speelden de hoofdrollen samen met Veerle Baetens en Jan Bijvoet. In 2016 en 2017 regisseerde hij de opnames van de vtm-televisieserie De Bende van Jan de Lichte .

Buitenwipper Werner

Werner Versijp (49) heeft jaren gewerkt als als buitenwipper voor Frank.

De man afkomstig uit Terneuzen heeft een indrukwekkend postuur. Iedereen die ooit De Zillion heeft bezocht herinnert zich deze kollos. In de film over ‘De Zillion’ speelt Werner de rol van Victor Hoxha. Victor, was de leider van een Albanese criminele bende die trachtte tientallen discotheken af te persen. Er moest worden betaald of er kwam herrie in de tent. Frank Verstraeten heeft daar nooit aan toegegeven.

Rake Klappen

Frank had een imposant leger van buitenwippers ter beschikking. Ze waren niet allemaal even tactvol. Zo krijgt de zoon van een ex-minister van justitie krijgt rake klappen in de Zillion. Een van de hoofdredenen waarom het onderzoek naar allerlei wanpraktijken in een versnelling kwam. Het duurde niet lang meer tot de arrestatie van Frank Verstraeten.

ZRD – Zeeuwse Reinigingsdienst

Werner Versijp is twintig jaar later werkzaam bij de Zeeuwse reinigingsdienst. De opnamen liggen al achter hem. Hij heeft zet zware nachtleven al een hele tijd vaarwel gezegd. Werner is nu een familieman met vrouw en kind.

Blijf steeds op de hoogte van al het allerlaatste nieuws, volg ons op Facebook.

Zillionfiles Deel 2

Zillionfiles Deel 3

Zillionfiles Deel 4