Zillion Files: Deel10 Femme fatale Brigitta Callens en Paul Van Os

Brigitta Callens

Géén rol voor Callens

Robin Pront heeft besloten om de acht maanden durende relatie tussen Frank Verstraeten en Brigitta Callens uit de Zillion film te weren. Wij kunnen daar alle begrip voor opbrengen. Brigitta Callens is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Het beste voorbeeld van een femme fatale. Brigitta gebruikt haar sensualiteit om mannen in haar ongeluk te storten. Brigitta kent geen scrupules. Alle middelen zijn goed, leugens, diefstal, bedrog etc. Het zou perfect passen in een tv-script voor Thuis of Familie.

Miss Zillion

Brigitta Callens groeide op in een familie van apothekers, herboristen en laboranten. Toch volgens haar eigen Bio en Wikipedia. Mensen in Oudenaarde weten wel beter, haar natuurlijke vader was fotograaf en haar stiefvader had een garage in Oudenaarde.

Zij won in 1999 de Miss-België verkiezing. Hierna ging ze tevens werken als schoonheidsconsulent. Ze was vanaf haar achttiende het internationale gezicht voor een tandpasta merk. In mei 2000 bezoekt ze de Zillion en start een relatie met de koning van het uitgaansleven Frank Verstraeten.

In juli 2000 gaat de grootste discotheek van het land gaat op zoek naar een eigen Miss. Niemand minder dan ex-Miss België Brigitta Callens, nam de organisatie op haar frêle schouders . Zij verklaarde hierover «Ik moet toegeven dat ik het een beetje onderschat heb. Deelnemen is in dit geval gemakkelijker dan organiseren» «Ja, ik wil het cliché doorbreken dat een miss, groot, jong én knap moet zijn. Voor Miss Zillion ben ik niet op zoek naar poppemiekes, hé. Het zal een charmant meisje worden met haar op haar tanden, iemand die zich verbaal goed uit de slag kan trekken. Mij gaat het om wat er onder het schedeldak zit. Want hoe meer daar schuilt gaat, hoe mooier een meisje wordt.»

Brigitta lapt Frank er bij.

Op 6 december 2000 werden Frank en zijn toenmalige vriendin Brigitta Callens het slachtoffer van een homejacking waarbij een auto en juwelen werden gestolen. Het is Brigitta die Frank er van verdacht de homejacking zelf in scène gezet te hebben. Zij liegt de boel bij elkaar tegen de speurders. Frank is de pineut en mag gaan brommen.

Maar hiermee stopt het niet. Brigitta ontvreemd de zwarte boekhouding van Zillion-Beach, uitgerekend wanneer Frank op vakantie is. Zij verklaarde hierover : “Ik deed dit om hem onder druk te zetten, want hij dreigde ermee naaktfoto’s die hij van mij had genomen openbaar te maken”. Frank weerlegt dit ten stelligste.

Het is vreemd dat Brigitta Callens met naaktfoto’s een probleem heeft, want haar naaktfoto’s en -films staan op de website vlaamseporno.be

Paul Van Os

Het is duidelijk, de liefde tussen Frank en Brigitta is van korte duur. Brigitta was al een geheime relatie begonnen met Paul Van Os. Het was Paul die opdracht gaf aan Brigitta om de boekhouding te stelen. Brigitta Callens geeft dit later volmondig toe en overhandigt later de boekhouding en de gemaakte kopieën terug aan Frank.”

Verstraeten verklaart hierover “Paul Van Os was een vriend van mij” “Hij beweerde altijd dat ik niet kon verdragen dat Brigitta na mij met hem een affaire was begonnen. Ik verdroeg dat wel maar heb het niet gepikt dat hij daarover loog tegen mij. Vrienden liegen niet tegen elkaar en dat had hij wel gedaan. En dat ik hem daarvoor heb bedreigd? Laten we zeggen dat we daarover zware discussies hadden”.

In 2003 moest Brigitta Callens en Paul Van Os, zaakvoerder van Le Beau Zoo, zich verantwoorden wegens diefstal van valse sleutels en diefstal van de boekhouding van de Zillion. Het parket vorderde voor hem een celstraf van 6 maanden.  De Antwerpse strafrechter veroordeelde op 14 februari 2004 de gewezen dancinguitbater Paul Van Os tot een voorwaardelijke celstraf van vijf maanden De raadkamer verleende eerder reeds Brigitta Callens de gunst van de opschorting.

Paul Van Os
Paul Van Os

Zwarte boekhouding Zillion-Beach

“Zillion-Beach” was een tijdelijke dancing aan de kust. Die is opengegaan in 1998 en hield het in verschillende formules.

De diefstal van deze zwarte boekhouding is een vergiftigd geschenk voor de Belgische staat. In 2010 geeft het Antwerpse hof van beroep oud-Zillionbaas Frank Verstraeten gelijk. Hij moet géén boetes van de zomerdancing Zillion Beach betalen. Bovendien moet de staat zijn proceskosten en die van zijn vier partners betalen: samen 66.000 euro. De gelden die werden geëist door de staat zijn volgens ex-Zillionbaas Frank Verstraeten nooit betaald, onder meer
omdat hij al in de cel zat, toen er moest worden betaald. Het hof van beroep stelde dat de gelden niet bij de voormalige beheerders van de vzw Zillion Beach moesten worden gezocht, maar bij de vereffenaar van
de ter ziele gegane vzw.

Ina Grieten

Tussen Frank en Brigitta is het nooit meer goed gekomen. Wie daar zeker een kwalijke rol heeft gespeeld is de stiefvader van Brigitta. Hij was vanaf dag één, tegen een relatie met Frank Verstraeten. In 2005 gaf de Oudenaardse strafrechter Frank Verstraeten een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden wegens stalking van Brigitta Callens en haar vader Jean-Pierre.

Frank keert later terug naar zijn eerste grote liefde Ina Grieten. Het koppel is inmiddels getrouwd en perfect gelukkig. Ver van alle media aandachtig, hard werkend aan hun nieuw succes: Pixelscreen.

Van de regen in de drop

Met Brigitta Callens gaat het van kwaad naar erger. Op 27 augustus 2010 trouwde Callens met architect Juul Vanleysen, In januari 2011 gingen de twee echter hun eigen weg, om zich in mei weer te verzoenen.
In oktober van datzelfde jaar leek het liefdessprookje definitief gedaan. In 2012 ging ze aan de slag in de bio-winkel ‘De Zonnebloem’ in Oudenaarde. Daarvoor werkte ze een periode in een immobiliënkantoor.

Juul Vanleysen en Brigitta Callens

In oktober 2011 leerde ze de Kortrijkse advocaat Pol Cambien kennen. Callens omschreef toen haar nieuwe liefde als “een zorgzame man met drie toffe kinderen”. Op 1 juni 2012 kreeg de media te horen dat de relatie met de advocaat voorbij is. Eén dag nadat bekend raakte dat Brigitta Callens gebroken had met de Kortrijkse advocaat Pol Cambien, blijkt dat ze terug samen is met ex-man Juul Vanleysen.
Toch was dit ook maar kort van duur, want in oktober van datzelfde jaar kregen we te horen dat het liefdessprookje nu definitief gedaan was. Al snel kwam na de definitieve echtscheiding, liet Callens haar reeënogen vallen op de muzikant Fred Di Bono ( zanger van de rockband Silverene)
Die maar net presentatrice Evi Hanssen had verlaten.(Hanssen en Di Bono waren 6 jaar getrouwd en hebben samen twee zoontjes, Scout en Mac).
Maar die relatie bleef ook niet lang duren en toe kwam Stefan Van Belle.
In 2014 verloren ex-Miss België Brigitta Callens en haar vriend Stefan Van Belle hun ongeboren zoon na vijf maanden zwangerschap. Daarna eindigde ook deze relatie.

Een klein jaar na haar breuk met zakenman Stefan Van Belle had ze een relatie met Tv-maker Peter Boeckx, de flamboyante reportagemaker achter het spraakmakende VIER-programma ‘The Sky is the Limit’.
Maar ook deze relatie bleef niet lang duren.

Peter Broeckx en Brigitta Callens

Als yogalerares leerde ze bij het beoefenen van haar passie Andy kennen in 2010. Vanaf 2015 zou de twee verloofd zijn en in 2017 liet ze weten via fb dat ze zou trouwen.
Buiten bovenvermelde deze relaties , had ze ook voor een korte periode relaties met onder meer chef-kok Sergio Herman, Herman Brusselmans en Jean-Pierre Van Rossem. Vanaf oktober 2019 was haar zaak La Maison Pure terug

Diefstal

In 2019 wordt Brigitta Callens voor altijd de toegang ontzegd tot tuincentrum Floralux in Dadizele. “Ze werd op heterdaad betrapt op diefstal”, zegt de uitbater. “Ik ben onschuldig!” reageert een ontredderde Brigitta. “

Een femme fatale zoals Brigitta Callens richt altijd grote schade aan. De vele gebroken relaties zijn daar het sprekend voorbeeld van. Niemand wordt daar gelukkig van.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws over de Zillion, volg ons op Facebook.

Zillion files Deel 1

Zillion files Deel 2

Zillion files Deel 3

Zillion files Deel 4

Zillion files Deel 5

Zillion files Deel 6

Zillion files Deel 7

Zillion files Deel 8

Zillion files Deel 9