Frank Verstraeten: Coronasteun van de overheid aan de evenemenentsector is barslecht geregeld.

Frank Verstraeten

Hilde Crevits: verbeelding werk

De dame die dacht eerste minister van Vlaanderen te worden is finaal gebuisd in het voorschotten dossier voor de evenementsector. Vandaag verscheen een mooi stuk in de media over de onregelmatigheden van deze subsidies. Ook wij hadden daar een groot aantal vragen rond. Maar Vlaio , het agentschap dat hierover beslist, beantwoord géén telefoons. Dit is Kafka in het kwadraat anno 2021. Gelukkig staat in het klein op hun website “De Verbeelding werkt.”

Om een lang verhaal kort te maken, het geld dat werd gegeven aan de evenementsector, kwam niet bij de toeleveranciers terecht maar verdween in de pocket van de organisatie. De toeleveranciers zijn: licht- en geluidleveranciers, podiumbouwers, Leveranciers van led-schermen, tentenbouwers. etc Zij kregen géén eurocent.

Daarnaast waren er nog een aantal organisatoren die plots een bedrijf hadden opgericht om de kassa leeg te trekken bij het Vlaio. De namen van deze louche oplichters zijn gekend.

Frank Verstraeten is boos!

‘Dit is complete horror’

We hebben het kabinet van Hilde Crevits en Jan Jambon op 13.3.2021, 22.3.2021, 18.6.2021, 23.6.2021, 10.7.2021, 25.7.2021, 31.7.2021 met tekst en uitleg informatie bezorgd wat er allemaal fout aan het lopen is. En niet een klein beetje fout!!!!
PIXELSCREEN een megagroot bedrijf in het verhuren van LEDSCHERMEN voor hoofdzakelijk massa evenementen zoals festivals, heeft van deze grote hulp, het politiek showspel van de overheid dat we gesteund gingen worden, WELGETELD 0 EURO gezien. 𝗡𝗨𝗟 𝗞𝗢𝗠𝗠𝗔 𝗡𝗨𝗟 𝗘𝗨𝗥𝗢 !!!! We hebben vorig jaar 4.2 MIO euro verlies geboekt met nog 2,5 goede maanden.

Dit jaar, 2021, word nog erger. Bruno zijn uitleg in dit artikels klopt niet, een leugen. Ik heb hem meerdere keren gemeld, dit loopt fout , al vanaf de opstart, de eerste dag, nog voordat het steunsysteem afgeklopt was door de politiek, hebben we met o.a. Sound of Silence hierover al talrijke whatsapp berichten, e-mails en brieven gestuurd naar de zogezegde evenementen confederatie. Er is toen zelfs een tekst rondgestuurd vanuit de confederatie naar alle organisatoren, onder druk van #SOS, zonder dat de pers of de politiek het kon lezen, “please, laat dit allemaal op een FAIR PLAY gebeuren”. Natuurlijk is dit niet gebeurd, wat dacht je. Het was gewoon schijn, gewoon een HOAX !!!! De REAL THING is, stik en sterf gewoon in deze crisis. Ik hoop dat er ooit een parlementaire commissie komt, want dan gooi ik alle informatie die we gestuurd hebben naar de betrokken personen, de ministers en het parket gewoon op tafel, voor de pers. Dit moet eens gaan ontploffen.

De solidariteit bestaat gewoon niet in Vlaanderen. We zijn ALLEMAAL in de sector heel hard getroffen, ik snap dat wij niet gaan gesteund worden zoals bij de noorderburen bijvoorbeeld. Al is het maar 10% van ginder. Maar verdeel AUB deze kleine steuncenten EERLIJK !!!!

Iedereen is hier klappen aan het krijgen. Zeker, echte organisators die nog investeren in decor, asset bedrijven die investeren in entertainment materiaal, … Maar maak dan de regels inzichtelijk en openbaar. Deel steun uit aan diegene die werkelijk afzien tijdens de crisis. Help gezonde bedrijven, Vlaamse of Belgische bedrijven, die jaren winst boekten.