Extreem-linkse wijkraad gijzelt Tomorrowland.

Nora Offeciers

Duizenden euro’s verlies voor de inwoners…

Het was de afgelopen twee jaar stil in Boom. Tot eergisteren, toen werd het voornemen bekent dat Tomorrowland volgend jaar niet 2 maar 3 weekeinden wenst te organiseren. TML doet dit uit economische noodzaak omdat er de afgelopen twee jaar geen inkomsten waren. Niet alleen de organisatie maar ook honderden inwoners uit Boom en omstreken waren de klos. Alle boekingen voor de Airbnb’s moesten tot driemaal toe worden geannuleerd. Dit betekende voor de vele verhuurders een verlies van ettelijke duizenden euro’s. Daarnaast waren ook de toeleveringsbedrijven uit de evenementensector, hotels en artiesten slachtoffer. Bovendien verloor de gemeente Boom honderdduizenden euro’s aan inkomsten. Een derde weekeinde volgend jaar is voor velen een welgekomen compensatie.

Alle wegen leiden naar de Dirkputstraat…

De wijkraad in Boom van de Hoek-Bosstraat onder leiding van de imposante Jan Dierckx is het hier echter niet mee eens en staat klaar om zich met hand en tand er tegen te verzetten. De messen worden gescherpt, helmen opgezet, stellingen ingenomen. Wie zijn die lui achter deze wijkraad en zijn deze wel representatief?

ATV

De eerste die in de frontlinie verschijnt, is Nora Offeciers. Nog dezelfde avond wanneer het nieuws werd bekend komt Nora, gekleed in sjofele hippiekleren, tijdens het regionaal nieuws haar beklag doen. Nora heeft al jaren een rechtstreeks lijntje met ATV. Nora belt nu eenmaal graag naar bevriende journalisten.

ATV behoort tot de Concentra groep en is vooral gekend als uitgever van Gazet Van Antwerpen. GVA, de Pravda aan de Schelde, doet haar bijnaam alle eer aan, want het is al decennia lang de onofficiële spreekbuis en huiskrant van PVDA en Vooruit. In Deurne noemt men GVA zelfs een rattengazet omdat Beerschot de uitgesproken voorkeur geniet bij de journalisten van GVA.

Nora Offeciers

Wie is Nora Offeciers? Nora is actief lid van het extreem linkse PVDA. PVDA komt voort uit het vroegere AMADA, en werd net als haar extreem rechtse tegenhanger de VMO veroordeeld wegens overtreding op de wet van de privé milities. In uniform geklede mannen met witte helmen stapten toen voor- en achteraan de door hun georganiseerde betogingen op. Deze manifestaties leidden dikwijls tot buitensporig geweld. Nora(61) profileert zich als een actieve militante, maar zij werd bij de afgelopen verkiezingen niet gekozen als provincieraadslid!

Nora Offeciers
Nora Offeciers in actie.

We horen van Nora voor het eerst in 2017. Ze startte toen haar eigen Tomorrowland comité op.

Comités zijn vooral bekend van verscheidene communistische partijen. In communistische landen (Noord Korea – China – Cuba) worden de mensenrechten met voeten getreden en is de democratie een ver-van-mijn-bedshow Een politiek systeem dat Nora Offeciers erg genegen is.

In 2017 bestond er reeds een jaarlijkse wijkvergadering voor de buren van TML. Deze jaarlijkse buurtvergaderingen in aanwezigheid van Joris Beckers (TML) worden steeds heel druk bezocht.

Maar Nora vond dat haar voorstellen niet voldoende werden gehoord en kwam met een eigen TML-comité op de proppen. Een TML-comité dat een samenraapsel was van enkele buurtbewoners en getrouwen van de PVDA , kortom vijf man en een paardenkop. Om haar ideeën kracht bij te zetten hangt ze om de haverklap een spandoek aan de straatkant van haar woning en belt ze naar ATV of de gazet.

Onkruid

Maar Nora Offeciers haat eigenlijk Tomorrowland en wil niet in dialoog gaan. Ze heeft niets met elektronische dansmuziek. Nora is fan van Queen en haar groot idool is Freddie Mercury. Dat DVLM een Queen medley draaien tijdens hun DJ-set is voor haar heiligschennis!

Wanneer een buurtbewoner klaagt over het torenhoge onkruid voor haar woning, repliceert ze : “Het onkruid voor mijn huis moet mooi zijn voor Tomorrowland.”

Hotel

Nora is vooral kwaad omdat ze niet op hotel mag slapen tijdens TML. Veel inwoners uit Boom gaan ieder jaar tijdens TML twee weken op reis. Nora wil dit ook, maar eist van TML dat ze dit voor haar betalen.

Dit is vreemd. Want in 2021 beschikte Nora over grote financiële middelen. Ze verbleef toen een volle week op hotel in het dure en mondaine Zwitserse Montreux. Het draait bij Nora duidelijk om de centen. Bij communisten werkt geld als een rode lap op een stier. Afgunst en jaloezie omdat een ander wat meer heeft. Daarom doen we lekker niets en laat de gekken maar werken.

Jan Dierckx

Een tweede opvallende figuur in de buurt is Jan Dierckx. Jan woont op 200 meter afstand van Nora. Jan heeft in de chemie gewerkt en beschouwt zichzelf wetenschapper. Hij is bovendien voorzitter van het wijkcomité “Hoek Bosstraat”.

Wanneer we hem spreken blijkt dat ook Jan niets heeft met “democratie”. “De minderheid is belangrijker dan de meerderheid punt andere lijn”. Hij noemt zich niet links maar extreem links. Dat merken we ook aan de foto’s op zijn Facebook pagina. Zijn viervoeter loopt rond met de partijvlag van het extreem linkse PVDA.

Jan Dierckx
 viervoeter

Dat hij geen voorstander is van de democratie blijkt al gauw wanneer we navraag doen in de omgeving van de Bosstraat, Schorrestraat etc. Over de uitnodigingen van de vergaderingen van het buurtcomité. Bijna niemand blijkt deze flyer te hebben ontvangen.

Maar er is veel meer aan de hand. Jan verkondigt in de media allerlei standpunten die nooit besproken werden in een vergadering van de wijkraad. De wijkraad heeft de afgelopen 2 jaar niet eens vergaderd Een wijkraad is een autonoom gegeven maar moet zich aan het democratisch beginsel van woord- en wederwoord houden Een wijkraad heeft juist de betrachting om in het debat zoveel mogelijk bewoners uit de buurt te betrekken.

Sven Cools

Jan doet dit bewust niet, hij speelt als overtuigd communist liever cavalierseul. Dit is ook Sven Cools, de schepen van samenleving in Boom te weten gekomen. Er circuleren verschillende klachten over de handelswijze van Jan Dierckx.

Jan Dierckx speelt niet alleen solo maar verspreidt ook flagrante leugens in de media. In juni 2021 wordt hij geïnterviewd door ATV. Jan heeft het over een ‘concentratie’ van 200.000 man’. In De Schorre is er slechts een capaciteit voorzien voor maximaal 60.000 bezoeker. Hiervan blijft de meerderheid 3 dagen overnachten op hotel of camping. Ik stel mij de vraag hoe hij als wetenschapper zijn diploma heeft gehaald. Misschien heeft die helemaal geen diploma?

En het wordt nog pijnlijker Zo verklaart onze Jan droog weg ” De 36.000 man op de camping gaan winkelen in het dorp en gaan zich mengen met de bevolking”. De waarheid is nu net iets anders. Een zeer kleine minderheid van de campingbezoekers op Dreamville gaat winkelen in de plaatselijke Carrefour in Reet. In de wijk in Boom waar Jan woont, is er alleen een Aldi, en die ligt op 45 minuten wandelen van de campingingang.

Jan heeft zelfs last van grootheidswaanzin en gaat de regeringen in het land aanschrijven om TML niet te laten doorgaan.

Jan gaat nu op eigen initiatief met partner in crime Nora Offeciers een petitie organiseren om TML geen 3 weekeindes te gunnen. Hij besluit dit, zonder voorafgaand overleg of vergadering met de bewoners uit de wijk.

Inmiddels zijn meer en meer inwoners van de buurt Hoek-Bosstraat het eigenwijs handelen en de gekke fratsen van Jan Dierckx spuugzat. De meest gehoorde klacht is dat hij pretendeert heel de wijk te vertegenwoordigen maar dat dit in werkelijkheid niet is. Hij spreekt voor eigen winkel. Ze moeten hem niet.

Jan Dierckx op zijn feestboek
Jan Dierckx op zijn Facebook.

Draagvlak

Is er een draagvlak voor 3 weekeinden in 2022? Een goede barometer daarvoor is de Facebookgroep: TomorrowlandNeighbours. Nick Mertens, inwoner van Boom, startte enkele jaren geleden dit initiatief. Met meer dan 5400 leden weerspiegelt deze groep heel goed wat er leeft onder de bevolking in Boom.

Van Jan Dierckx en de vijfkoppige wijkraad ga je in deze FB-groep niets lezen. Ze weten héél goed dat ze slechts een kleine minderheid vormen en niet representatief of relevant zijn.

Op 18 juni 2021 lanceerde Nick Mertens een poll. Hieruit bleek dat 2/3 geen voorstander was om TML dit jaar te laten plaats vinden. Niet zozeer de coronacrisis maar het tweede weekeinde dat net binnen het schooljaar viel was de grote struikelblok. Zowel de lokale politici als TML beseften vrij snel dat de Boomse bevolking géén voorstander was. TML besloot wijselijk de handdoek zelf in de ring te gooien.

Nu liggen de kaarten anders. Wie de reacties leest in dezelfde populaire FB-groep stelt vast dat de kansen zijn gekeerd. 75 % is voorstander van een derde weekeinde. Ze gunnen het vooral de organisatie omdat ze twee jaar lang hebben moeten inbinden.

Daarom dat ook de twee burgervaders uit Boom en Rumst niet weigerachtig staan voor 3 weekeinden. Al is de weg nog lang en is momenteel de kans dat het effectief drie weekienden wordt 50/50. Alles wijst erop dat 2022 onvergetelijk gaat worden.