Zillion files: Deel13(slot): Cowboy- en Indianenverhalen.

Ballon Zillion

Homejacking

Er circuleerde lange tijd een gerucht dat de homejacking werd getipt door een werknemer van de Zillion. Deze persoon wist dat Frank een grote som geld in huis had én dat zijn nieuwe Mercedes net was afgehaald bij de dealer. De naam van deze persoon is gekend bij ons op de redactie. Er zijn onvoldoende bewijzen om dit echter hard te maken.

B.O.B obeserveert Frank Verstraeten.

Nadat Frank was vrijgelaten uit de gevangenis, hield het gerecht Frank jaren in het vizier. Ex-werknemers werden inderdaad gecontacteerd door de toenmalige opsporingsdienst van het gerecht, de B.O.B. Ze werden gevraagd om het doen en laten van Verstraeten te melden bij het gerecht. Dit gebeurde tijdens de nadagen van de Zillion. Frank organiseerde toen tientallen Underground feesten. Het gerecht dacht dat Frank nog steeds over grote financiële middelen beschikte, waarop nog geen beslag lag.

MP3-pionier in België

Frank, de techneut ontdekte vrij snel dat het plaatsjes draaien met vinyl een aflopend verhaal was. Hij ontdekte het programma BPM-studio. Dit software programma maakte gebruik van MP3-bestanden. Platenspelers werden vervangen door slechts één enkele PC met meerdere harde schijven. Frank bouwde een eigen DJ booth. Hij was de allereerste DJ in België die hiermee aan de slag ging. DJ FOU bracht deze ‘op maat gemaakte’ DJ-booth mee naar zijn Underground feesten.

BV’s chantage

Er werd wel eens geopperd dat Frank Verstraeten BV’s zou hebben gechanteerd. Dit werd als oorzaak aangehaald voor de ophefmakende Telefacts reportage van ‘Zundays’. Het is vreemd dat Telefacts gechoqueerd zou zijn geweest voor wat zich toen afspeelde in de Zillion. Een aantal jaren daarvoor maakte Telefacts een soortgelijke reportage over het opkomend fenomeen van parenclubs in Vlaanderen. En daar was meer te zien dan tijdens een Zundays. Ook maakte Telefacts een reportage over Vlaamse webcammeisjes. Wat deze drie reportages gemeen hebben is dat zowel de Zillion als parenclub Marcellino’s en de Vlaamse webcamsite ‘Club Teenager’ hun deuren achteraf hebben moeten sluiten op bevel van het gerecht.

Wat we wel weten is dat de Zillion vol met camera’s hing. Frank kon op meerdere beeldschermen in zijn appartement iedereen gadeslaan. Dit appartement bevond zich boven de Zillion. Vertraeten kwam iedere avond pas vrij laat naar beneden. Dan is nog de vraag die rest. Met wat zou hij chanteren? Er was het gerucht dat een foto van een naakte Brigitta Callens met bebloede tampon zou circuleren. Ook daar ontbreekt tot op de dag van vandaag ieder spoor.

Klankkasten op de City Parade 2004

Op zaterdag 26 juni 2004 trok de City Parade door de straten van Gent. 180.000 bezoekers en 37 trucks leverden de nodige decibels. Ook reed er een Zillion truck mee. Op de truck hing een grote zwarte luchtballon met het Zillion logo. Op het einde van de rit kwamen alle truck bij elkaar. Alle aandacht van de bezoekers ging naar de Zillion truck. Frank had een grote lading klankkasten op zijn truck geplaatst , Deze produceerden zeer luide basklanken. De andere trucks hadden er het nakijken naar.

Discotheek onder water

Wanneer de locatie van een Underground Party hun deuren sloten was het feest voor Frank nog lang niet voorbij. Hij bleef doorgaan tot het gaatje. Zo trok hij met een aantal Zillionairs naar discotheek Vogue in het Antwerpse schipperskwartier. Ook Paco, de vuurspuwer van de Zillion voegde zich bij dit gezelschap. Paco en Frank kwamen op het gekke idee om in deze gloednieuwe discotheek vuur te spuwen. Dit had grote gevolgen. De sprinklers sprongen aan en de ganse discotheek kwam onder water te staan. De brandweer werd erbij gehaald en de waterleiding werd afgesloten. Het kalf was echter al verdronken. De waterschade was gigantisch. Voor Club Vogue betekende dit het einde.