Vincent Vandeputte, de ontdekking van afgelopen jaar.

Vincent Vandeputte

Het fenomeen Vincent Vandeputte

Vincent Vandeputte (58) is een fenomeen op het internet. Zijn kritische én onderbouwde videoboodschappen over de coronamaatregelen zijn ‘hot’. Hij is een populaire stem in hel het debat. Hij laat de andere kant van de ‘stille’ massa horen. Vincent is tegen polarisatie én voor verbinding. Zijn dagelijkse filmpjes op Facebook, zijn humoristisch en met een knipoog, maar steeds goed onderbouwd. Zijn videoboodschappen geven mensen moed in deze vreemde tijden. Op Facebook staat zijn teller inmiddels op 24.000 volgers en dit groeit iedere dag.

Coaching en Business Dad

Vincent Vandeputte is sinds enkele jaren partner van Swift Skills, een marktleider in de e-learning niche. Verder heeft hij ook jarenlange ervaring in high-level soft-skill coaching én business consultancy. Bij Dale Carnegie Training focuste hij zich op coaching rond thema’s als leiderschap, communicatie, onderhandelen, overtuigen en zelfvertrouwen. Als business consultant begeleidde hij daarnaast talloze grote bedrijven zoals KPMG, ESA, Accenture,…in  transformatie projecten rond bedrijfscultuur

Zijn succes op Facebook kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Hij lanceerde in 2020 een eigenzinnige Podcast: Business Dad. Deze podcast neemt je elke week mee in de wereld van business, sales en mindset. In 2021 ontving Vincent in de studio’s van de VRT de Belgian Podcast Award voor Best Business Podcast. Ook via zijn Instagram account deelt hij sinds 2020 zijn kennis met entrepreneurs en intrapreneurs.

Charisma

Vincent heeft een groot charisma, is welbespraakt, assertief en beschikt over een grote dosis kennis. Zijn populaire uitspraken liegen er niet om: “Er moet echt gestopt worden met de angstporno en er moet volgens mij vooral geïnvesteerd worden in ziekenhuiscapaciteit.”

“De informatie die we krijgen is vaak heel gekleurd. In de media horen we de experten, o.a. Mr. Van Ranst, Mevr. Vlieghe en Mr. Van Gucht enz, maar slechts heel zelden een kritische stem. “

“Het is ook echt tijd voor meer transparantie. Sciensano was eind november vijf dagen vòòr de nieuwe maatregelen gesloten, enorm veel mensen vonden dat moeilijk te rijmen met een ‘noodtoestand’. De overheid zou volgens mij haar beslissingen beter kunnen uitleggen met cijfers en resultaten van testen en een open debat toelaten.”Vincent is géén antivaxxer. Maar stelt zich kritisch op. Iets wat meer en meer burgers doen.

Betoging van 23 november 2021

Dat de samenleving niet op slot gaat zoals in Nederland hebben we waarschijnlijk te danken aan de 50.000 betogers op 23 november 2021. Ook Vincent Vandeputte was daarbij. Dit was een wake-up call voor de regering. Nederland ging op slot maar dit heeft het aantal besmettingen niet kunnen afremmen.

De Nederlanders trokken in overvolle treinen naar Antwerpen. De Horeca moet dicht om 23 uur, blijkbaar wordt daarna het virus wakker? Met drie personen maximaal bij de bakker, maar met 200 rampetampen in een parenclub? Het schip lijkt stuurloos. Maatregelen zijn ondoorzichtig. Het volk is boos. De filmpjes van Vincent Vandeputte maken gelukkig heel véél goed.