Tachtig procent van alle Antwerp RAFC-supporters willen dat Brian Priske opstapt.

Brian Priske

Het debacle tegen Club Brugge was een brug te ver. Winst tegen Beerschot is slechts uitstel van executie.

Op basis van verschillende peilingen op sociale media is het duidelijk. Brian Priske is dé miskoop van het seizoen 2021-2022. De Deense trainer had het al een tijd verkorven bij een groot aantal Antwerp-fans. Het 4-1 verlies is zijn doodsteek. Tijdens de populaire podcast’ De Vierkante Paal‘ kreeg Brian Priske, niet langer het voordeel van de twijfel. Het einde van de T1 komt steeds dichterbij. Nu zondag winnen tegen Beerschot is slechts uitstel van executie. Niemand gelooft er nog in. Het is meer en meer duidelijk dat onder zijn leiding PO1 halen een illusie wordt.

Waar liep het fout met Brian Priske?

Brian Priske werd afgelopen jaar met veel bombarie binnen gehaald door de CEO van The Great Old, Sven Jacques. Priske heeft enkele jaren gespeeld bij Club Brugge en Racing Genk. Na zijn loopbaan als profvoetballer werd hij hoofdtrainer voor één jaar in de Deense competitie.

Dat dit pover palmares onvoldoende is om potten te breken in de Belgische competitie wordt snel duidelijk. In de aanloop van de competitie werden alle oefenwedstrijden, op één na verloren.

Het vertoonde spel bij aanvang van de competitie is ondermaats. De Europese campagne is een ramp. De 0-3 tegen Fenerbace, was een absoluut dieptepunt. De uitschakeling in de beker tegen Westerlo was een ander debacle. Priske heeft géén systeem en het middenveld van Antwerp wordt overlopen. Ieder voetbalkenner ziet dit met lede ogen aan…behalve Brian Priske en het bestuur.

Dat Antwerp voorlopig Brian Priske binnen boord houdt heeft te maken met Sven Jacques. Nu Brian Priske ontslagen gaat Antwerp een hoop geld kosten en Sven Jacques leidt hierdoor groot gezichtsverlies. Het was bovendien ook Sven Jacques die dit seizoen verantwoordelijk was voor alle transfers. En ook hier zaten transfers tussen waarvan veel meer werd verwacht.

Sven Jacques