Wat is er aan de hand met Alex Agnew?

Alex Agnew

Desastreuze kaartenverkoop voor Werchter een teken aan de wand?

De droom van Alex Agnew om voor een volle wei in Werchter te spelen is uit elkaar gespat. Er werden slechts 1000 van de 60.000 kaarten verkocht. Live Nation zag de bui hangen. De stekker werd er vandaag uitgetrokken. Alex had zijn vijftigste verjaardag anders voorgesteld.

Alex verkocht in 2011 ‘Het Sportpaleis’ vijf maal na elkaar uit. Waarom lukt dit niet meer? Wat is er aan de hand?

70 Euro voor een ticket…

De dure ticketprijs, 70 Euro entree, schoot bij veel fans in het verkeerde keelgat. Commentaren op Social Media logen er niet om. Nagenoeg dezelfde show kon je in een ’try out’ setting zien voor slechts 25 Euro. Bij deze 70 Euro moest je nog voor de parking 10 Euro en reservatiekosten 2,5 Euro bijtellen. Een pint bier op Werchter kost 3,5 Euro. In totaal was je voor twee personen bijna 190 euro kwijt. De staanplaatsen voor Kiss in het sportpaleis waren bovendien goedkoper dan een avondje comedy talk op een wei in Werchter.

Wrong Place, Wrong date

De fans van Alex Agnew, zijn hoofdzakelijk liefhebbers van Heavy Metal muziek. Op achttien juni is het na drie jaar wachten eindelijk Graspop Metal Meeting in Dessel. Dit festival wordt georganiseerd door Live Nation. Live Nation maakte de fout om op datzelfde weekeinde Alex Agnew in Werchter te laten opdraven.

Alex Agnew is niet langer politiek incorrect.

Alex Agnew was het ‘enfant terrible’ als stand-upcomedian. Hij werd héél populair bij rechts Vlaanderen. Alex ging heilige huisjes niet uit de weg. Daar is de afgelopen zes jaar na de aanslagen in Parijs en Brussel een einde aan gekomen. Alex situeert zich nu in het politiek spectrum aan de linkerzijde. Hij is mainstream geworden. Daarom werd Alex een veel gevraagde gesprekspartner bij de openbare omroep. Hij lanceerde in 2018 zijn eigen Podcast ‘Welcome to the AA’ In deze podcast waar hoofdzakelijk bekende Vlamingen over de vloer komen blijft er van de rebelse Alex Agnew niets over.

Heeft Alex Agnew op het verkeerde paard gewed? Een hoop fans hebben afgehaakt. De hoge entreeprijs was voor velen een brug te ver. “Links lullen en rechts vullen”, Zakkenvuller…. zijn enkele van de vele commentaren door fans van het eerste uur. Voor Alex Agnew moet dit een wake-up call zijn.

.