Sponsors van ANTWERP FC onder druk gezet door GVA!

De media kijkt allemaal met een tikje dedain op ons neer

Antwerp-supporters weten hoe ze in de media over hun praten. Ze kijken allemaal met een tikje dedain op hun neer, ze zijn ordinair en plat. Zij zijn echter gewoon zichzelf. En die anderen doen net alsof.

‘ No one likes us, We don’t care’

Dat de media, en in het bijzonder de krant van ’t stad, Gazet Van Antwerpen, frontaal de aanval inzette tegen de oudste club van het land én de grootste sportclub van Antwerpen tart alle verbeelding. Dit gaat véél verder dan een verschil van mening. De hetze en de methoden die ze daarbij hanteerden doet ons terug denken aan de jaren dertig. Gazet Van Antwerpen was de huiskrant en spreekbuis van de collaborateurs.

Het gaat niet langer over Marc Overmars.

Marc Overmars heeft een blanco strafblad. Er loopt ook géén onderzoek bij het gerecht in Nederland. Er werd bovendien door niemand een strafklacht ingediend. Marc stuurde alleen wat domme fotootje van zijn piemel naar enkele vrouwelijke collega’s. Dom ja, en we keuren dit niet goed. Hij betaalde daar een prijs voor. Hij nam ontslag bij Ajax. Hij gaf zijn riante tekenpremie, meer dan een miljoen Euro terug aan Ajax. Marc sloeg Mea Culpa én verontschuldigde zich uitgebreid in de media in Nederland.

Sponsors werden onderworpen aan een kruisverhoor.

Dat Antwerp FC, Marc Overmars een tweede kans gaf, was niet naar de zin van GVA. Dit was de uitgelezen kans van enkele riooljournalisten om wraak te nemen. De redactie van GVA bestaat bijna hoofdzakelijk uit Beerschot adepten en doorgedraaide WOKE feministen die houden van wereldmuziek, Vega en Yoga. Met voetbal hebben deze laatsten totaal géén affectie. Het zijn dezelfde doorgedraaide woke journalisten die ook op de kar sprongen van een buurtcomité in Boom om Tomorrowland te verbieden!

Ze smeedden het lugubere plan om Antwerp FC een klap uit te delen. Onder het mom van ‘dit zijn niet de waarden en normen waarvoor wij staan’, werd opdracht gegeven iedere sponsor van Antwerp FC te contacteren én hen onder druk te zetten om hun handen terug te trekken van Antwerp FC.

Meerdere sponsors meldden ons dat ze onderworpen werden aan een kruisverhoor. Een handvol sponsors bezweken onder deze hoge druk. Iedere keer wanneer er een sponsor zich terug trok, werd dit met alle egards aangekondigd op de website van GVA. Ook de in haast geknutselde ‘persmededeling’ van het bedrijf werd er graag bijgevoegd. Bij GVA telde men af hoeveel sponsors er nog zouden overblijven. Het leedvermaak was groot op de redactie van GVA. De flessen champagne werden ontkurkt. Ook bij Walter Damen, want ook hij mocht zijn gal, als bestuurslid van Beerschot uitspuwen in GVA. Walter Damen is het voorbeeld van een tv-advocaat die ik niemand aanraad. Zijn strafprocessen heeft hij als pleiter bijna allemaal verloren en hij zoekt nu zijn heil bij idiote televisie spelletjes

Hun doel was bereikt, zoveel mogelijk schade toebrengen aan de oudste club van het land.

GVA schiet in eigen voet

Het was afgelopen vrijdag dat we de eerste signalen ontvingen over deze georchestreerde hetze van de Frut. Sponsors die niet onder deze druk bezweken speelden cruciale informatie door naar bestuursleden van Antwerp FC.

Het bellen naar sponsors/adverteerders/klanten van een bedrijf is not done! Dit is een ongeschreven wet in de bedrijfswereld. Het getuigt bovendien van geen enkele zin voor ethiek. Je doet dit gewoon niet.

Op sociale media lazen we dat supporters hun abonnement hebben opgezegd. Ook werd er opgeroepen om niet langer te klikken op FB links van GVA of clickbait sportwebsites. Wie toch nog de behoefte heeft om de krant te lezen. Hij of zij kan deze iedere dag GRATIS downloaden via Usenet!

Partners in crime

Niet alleen GVA maar ook DPG speelde het spel mee, maar in iets mindere mate. De redactie van DPG , was tientalen jaren gevestigd in Asse, Vlaams Brabant. Het is niet omdat zij recent verhuisd zijn naar Antwerpen dat ze plots supporter werden van ‘De Ploeg van t Stad’ Ook hier zitten Beerschotfans aan het roer maar nog véél meer RASC-supporters. Dit is ingebakken in hun bedrijfscultuur. De sportjournalisten bij Sporza of VTM, zouden beter in eigen boezem kijken. Sommigen van hun zijn gescheiden omdat ze vreemd gingen, anderen sloegen hun vrouw bont en blauw. Wie vrij van zonde is werpt de eerste steen!

Hoe moet het nu verder?

Deze storm waait over. Ook Veronica Inside, nu Vandaag Inside op SBS Nederland, maakte dit mee. Een grap rond Zwarte Piet ontaardde in een aanval op hun sponsors. Ze zijn nog steeds iedere dag op televisie en hebben méér sponsors dan ooit daarvoor. Ook dit gaat bij Antwerp FC gebeuren, Antwerp gaat hier sterker uitkomen. De echte verliezers zijn GVA en de mainstream-media. Diepe wonden werden geslagen, hun maskers zijn afgevallen.

,