Over 30 dagen begint het grootste dancefestival ter wereld.

Inmiddels onthulde Tomorrowland de mozaïektrap ‘Stairway To Unity’ in De Schorre: “Een uniek kunst object van miljoenen steentjes.”

In De Schorre heeft dancefestival Tomorrowland afgelopen vrijdagavond haar nieuwe kunstproject ‘Stairway To Unity’ ingewijd. Het gaat om een mozaïektrap gelegen in de mythische kuil van het Provinciaal Domein. Zo’n 200 buurtbewoners en fans zakten af naar Boom om de officiële onthulling vanop de eerste rij mee te maken.

Op het echte festival is het nog dertig dagen wachten even wachten, maar wie tussen zes en zeven arriveerde op het plateau in De Schorre, kreeg toch al klein voorsmaakje van de ‘madness’ die ‘The People of Tomorrow’ deze zomer zullen ervaren: pompende beats en koude drankjes in een feeëriek decor. Voor velen bleek het de ideale afterwork. De festivalsfeer zat er al behoorlijk in.

Nochtans waren de ruim tweehonderd aanwezigen niet naar Boom afgezakt om te dansen, wel om als eersten een glimp op te kunnen vangen van het nieuwe en derde festival gerelateerde kunstwerk ‘Stairway to Unity’. Wie zich op voorhand informeerde, kon al het een en ander te weten komen, maar het was wachten tot iets na zeven voor de officiële onthulling.