10.000 kaarten voor het buurtfeest van Tomorrowland in 40 minuten de deur uit.

Het is duidelijk. Na drie jaar wachten snakken de buurtbewoners van Tomorrowland opnieuw naar hun fantastisch buurtfeest op 20 juli 2022.

Wat ooit begon als een kleinschalig gebeuren waar enkel bewoners uit Boom konden deelnemen, is uitgegroeid tot een uniek gebeuren, met gratis drank, eten en vermaak. Ook bewoners uit de gemeenten uit de Rupelstreek konden net als drie jaar geleden hun kans wagen. Gisteravond om 19 uur zaten de bewoners massaal voor het scherm om kans te maken op één van de 10.000 kaarten én op één van de 2.000 Tomorrowland vlaggen. Na zeven minuten waren alle toegangskaarten reeds de deur uit.

Jongerenfuif

Dat het dit jaar zo snel ging had te maken dat dit jaar ook een fuif voor jongeren wordt georganiseerd. Voor jongeren tussen 16 en 23 jaar wordt er tijdens het Buurtfeest “Dance With Your Neighbours” georganiseerd. Een exclusief jongerenfeest met dj’s aan de CORE Stage, van 18:00 tot 22:00. 

Ontgoocheling

Omdat in tegenstelling tot voorgaande jaren de rush op gratis kaarten zo groot was. Stroomden de vragen en opmerkingen over de registraties voor het Buurtfeest binnen op verschillende fora. Veel waren ontgoocheld dat ze dit jaar uit de boot vielen.

‘De gemeenten buiten Boom en Rumst kregen een aparte link voor registraties : de tickets voor hen zijn beperkt en waren op 7 minuten allemaal de deur uit. De organisatie wil uiteraard vooral de onmiddellijke buren uit Boom en Rumst uitnodigen : wie zich inlogde om 19u00 kon rustig registreren voor het Buurtfeest. De registraties zijn vlot verlopen. De registratie verloopt zoals een gewone ticketverkoop voor een festival of optreden : start om een bepaald uur en tot uitverkocht. De buren hebben in ieder geval zin om te feesten want ook de tickets voor Boom en Rumst waren op 40 minuten de deur uit. Een succes maar begrijpelijk : jammer als jullie er niet bij zijn. Maar vol is vol : het terrein kan niet meer dan 10.000 buren aan tussen de twee weekends : het moet voor onze buren comfortabel blijven en de organisatie heeft nog de handen vol om twee dagen later opnieuw de tienduizenden festivalgangers te ontvangen. Er zal geen tweede Buurtfeest georganiseerd worden. De organisatie kan hen enkel doorverwijzen naar het Buurtfeest van volgend jaar.’

Troostprijs

Wie géén toegangskaart heeft kunnen kopen bij de reguliere verkoop, én ook geen tickets voor het buurtfeest heeft kunnen scoren is er nog hoop. De organisatie zoekt steeds naar vrijwilligers. Deze worden ingezet in de horeca, schoonmaak, etc. In ruil krijgt U één gratis toegangskaart. U kan zich hiervoor richten tot:

B Magical Facebook groep alleen voor Tomorrowland vrijwilligers

Stewards United: Facebook groep voor vrijwilligers van alle grote festivals.

De volgende VZW’s zoeken ook steeds naar vrijwilligers voor Tomorrowland..