Timmy Trumpet speelt de concurrentie naar huis op Tomorrowland 2022

Het eerste weekend zit er op. Met méér dan 200.000 kwamen ze afgezakt naar Boom. Uw reporter zag dat het goed was. Absolute uitblinker: Timmy Trumpet

Wie denkt dat er op Tomorrowland alleen maar USB-sticks te horen zijn, is goed mis. Helemaal uit Australië met hoed, zonnebril en trompet toverde Timmy een mix van stevige beats, special guests, en jazz invloeden. Hij bewerkte elk andere hit waar je al eens blaasinstrument in hebt gehoord.

Timothy Jude Smith, beter bekend als Timmy Trumpet is een Australische dj en producer.
Smith begon zijn carrière als trompetspeler. Later zette hij hier een melodie onder. In 2014 brak hij internationaal door met het nummer Freaks in samenwerking met de
Nieuw-Zeelandse rapper Savage. Maar daar wil Timmy zelf niet veel meer aan worden herinnerd.

Zillion Times herleven.

Ooit gooide Frank Verstraeten op oudjaar bankbiljetten naar de Zillionairs. Timmy deed hetzelfde op Tomorrowland. Al twijfelen dat het bij Timmy echt geld was. Maar dit neemt niet weg dat de man een sensatie op zich is. Een betere omschrijving als een combinatie van springkonijn, bekkentrekker, virtuoos trompetspeler bestaat niet. Zijn DJ set van zestig minuten is een sneltrein. Je komt ogen en oren tekort. Altijd gebeurt er iets onverwacht geks wanneer Timmy achter de knoppen staat. Voor wie er niet kon bij zijn, de videobeelden van dit legendarisch optreden. Voor de gelukkigen die een ticket hebben. Op vrijdag 22 juli doet hij het allemaal nog eens over op de Library stage. Be There!