Wat waren de muzikale hoogvliegers van Tomorrowland 2022?

De honderdduizenden fans zijn terug vertrokken naar hun habitat. De stilte is teruggekeerd in Boom. Maar wie waren de toppers op het grootste EDM festival ter wereld?

1. Tiësto kan het nog steeds.

Hij was door veel fans reeds afgeschreven. Maar het optreden van Tïesto(53) op de mainstage was een van de vele hoogtepunten. De liefde tussen Tiësto en de organisatoren van TML startte 20 jaar geleden. De twee Beersen organiseerden toen Antwerp is Burnin’. In het Antwerp sportpaleis mocht Tiësto op de mainstage spelen. Het was de start van een lange relatie. De Tiësto madness vierde hoogtij in 2003 – 2007. De afgelopen vijf jaar werd het vrij stil rond hem. Velen schreven Tiësto reeds af. Tiësto, inmiddels 53, werd ingehaald door nieuwe jonge dertigers als Hardwell en Martin Garrix. Hij speelde iets teveel op routine. Maar op Tomorrowland 2022 zagen we opnieuw een zeer frisse en enthousiaste Tijs Verwest. Tiësto is eerder een stille, introverte DJ. Iemand waarbij de muziek op de eerste plaats komt. In het verleden draaide hij ooit een set van zeven uur met bijna uitsluitend vinylplaten! Een huzarenstuk. Het was geen ‘Greatest Hits’ set op Tomorrowland. Maar we hoorden wel Silence, Traffic , Love Comes Again en Adagio For Strings. Het publiek at uit zijn hand. De videobeelden spreken voor zich.

2. Charlotte De Witte kroont zich als koningin van de Techno.

Charlotte de Witte(30) sloot op het laatste weekend van Tomorrowland 2022 de mainstage af. Zij is de eerste Belgische vrouw en techno-artiest die erin slaagde deze felbegeerde plek te bemachtigen.

De invloed van Charlotte de Witte op de Belgische techno-scene valt niet te ontkennen. Ze is een groot voorbeeld voor veel jonge meisjes en voor veel techno-artiesten in het algemeen.

Noem een festival op waar Charlotte de Witte niet present tekent. De persoon die de agenda van de dj moet bijhouden, heeft volgens ons meer dan een fulltime job. Ze behoort tot een van de meest geprogrammeerde dj’s ter wereld. In 2018 begon ze aan een 83-daagse tour waar ze vrijwel door elk continent reisde. In 2019 verscheen ze op 39 festivals. Daartoe behoren echt grote, prestigieuze podia en festivals.

Haar eerste kennismaking met het festival in Boom kwam er in 2011. Wanneer ze ook prijzen wint op de Red Bull Elektropedia Awards, neemt de carrière een steile wending opwaarts. Het hoofdpodium op Tomorrowland was de volgende stap. Hierdoor kreeg Charlotte de Witte een wereldwijde bekendheid en werd ze een prominent figuur voor het Belgische dance-event. Zaterdagavond 30 juli 2022 sloot zij de mainstage af.

De goede reacties waren in een woord samen te vatten ‘AMAAAAAAZING’ Zij mag zich van ons de koningin van de Techno kronen. Videobeelden van Charlotte op TML 2022.

3. Hardwell, de terminator was nooit ver weg…

Dj Hardwell uit Breda besefte na zijn werkpauze van 3,5 jaar dat hij ten onder ging aan de hoge werkdruk. Zijn laatste optreden gaf Hardwell op het Amsterdam Dance Event in oktober 2018

Volgens de vrienden van de 34-jarige Robbert van de Corput – zoals zijn echte naam luidt – is hij na zijn sabbatical ‘stukken leuker. En dat bleek ook op Tomorrowland 2022. Hardwell moet de afgelopen jaren veel in de sportschool hebben doorgebracht. Hij is en en al spierbundel, indrukwekkend. Het enthousiasme dat hij afstraalt is zeer groot. Sommigen noemen dit optreden historisch, en dat was het ook wel. Videobeelden tonen een tornado die tegen 200 km per uur De Schorre plat walst.

Andere namen die ook een eervolle vermelding krijgen zijn Timmy Trumpet / Eric Prydz / Paul Kalkbrenner / Oliver Heldens / Martin Garrix en Armin Van Buuren.